Nieuws

Van Nistelrooij opgeladen na vernederende nederlaag: 'Finaal door de ondergrens'

Van Nistelrooij opgeladen na vernederende nederlaag: 'Finaal door de ondergrens'

19-12-2022 07:46 Laatste update: 07:50

Ruud van Nistelrooij is klaar voor de herstart van de competitie. De oefenmeester van PSV heeft het op de rit bij PSV en gooide het roer om na een pijnlijke nederlaag in Leeuwarden.

Van Nistelrooij spreekt met het Eindhovens Dagblad over de nederlaag die alles op scherp zette in Eindhoven. PSV ging op 1 oktober op bezoek bij Cambuur Leeuwarden en werd op een 3-0 nederlaag getrakteerd. "Na zo'n wedstrijd knalt het. En goed ook. Dat moet, je kunt dat niet laten kabbelen als nieuwe trainer. Ik ben op dat moment iemand die er met emotie ingaat en toch de relatie met een speler kan behouden, omdat ik iemand als mens waardeer. Ik deed dat niet tijdens of direct na de wedstrijd, maar een dag erna heb ik heel pittig gereageerd."

De nieuwe trainer van de Eindhovenaren moest de toon zetten na de nederlaag. "Je kunt winnen, je kunt verliezen. Dat hoort er soms bij. Maar die wedstrijd? Die was echt totaal onacceptabel. Zo'n resultaat grijpt je aan omdat we finaal door de ondergrens gingen. Dan moet het knetteren, omdat de zaak meteen weer ten goede moet keren. Dat is gelukt", besluit Van Nistelrooij.