Nieuws

Begrip voor transferwens Blind bij Ajax: 'Hij voelt zich gewoon echt vernederd'

Begrip voor transferwens Blind bij Ajax: 'Hij voelt zich gewoon echt vernederd'

15-12-2022 23:33
1

Hans Kraay Junior begrijpt dat Daley Blind na alle kritiek liever vertrekt bij Ajax. In WK Praat van ESPN neemt de analist het op voor de linkspoot van de Amsterdammers.  

"Blind ziet bijna alles sneller dan een doorsnee voetballer en hij kan ook uitvoeren wat hij ziet", looft Kraay de verdediger. "Hij kan als geen ander ballen tussen de linies spelen, dat kunnen er ook maar heel weinig. Hij kan bijna overal spelen ook, dat zijn allemaal plussen voor hem. Alleen het gezeik over het langzaam zijn kan hij niet meer behappen."

Kraay weet waar het mis is gegaan voor Blind. "Toen hij week in week uit goed speelde bij Ajax, had niemand het over hoe langzaam hij is. Omdat hij steeds minder goed speelt hebben we het daar steeds meer over. Daar kan hij waarschijnlijk niet tegen, want hij hoort en ziet alles. Een andere handicap van hem is dat geen enkele trainer hem een seizoen lang op dezelfde positie gebruikt."

Het is volgens Kraay begrijpelijk dat Blind nu graag wil vertrekken bij Ajax. "Hij voelt zich gewoon echt vernederd. Of dat nou wel of niet terecht is, ik zou ergens heen gaan waar hij gewaardeerd wordt. Alleen moet hij een voorwaarde stellen: ik speel nog maar op een plek."