Nieuws

'Ajax zal diep in buidel moeten tasten voor Noppert, Heerenveen wil tien miljoen'

'Ajax zal diep in buidel moeten tasten voor Noppert, Heerenveen wil tien miljoen'

12-12-2022 19:16
2

Als Ajax zich wil verzekeren van de komst van Andries Noppert, zal het diep in de buidel moeten tasten. Het Parool meldt dat sc Heerenveen tien miljoen euro voor de doelman verlangt.

Maandag kwam naar buiten dat Ajax zijn pijlen heeft gericht op Noppert. De doelman werkte zich binnen een jaar van de bank bij Go Ahead Eagles op tot eerste doelman bij het Nederlands elftal en lijkt nu ook de Amsterdammers te hebben overtuigd. Noppert maakte deze zomer echter de overstap van Go Ahead naar sc Heerenveen en tekende daar een contract tot medio 2024. Mede daarom kunnen de Friezen hoog inzetten voor de sluitpost.

Daarnaast maakte Noppert indruk bij Oranje als eerste doelman. Zonder een interland te hebben gespeeld werd de keeper door Louis van Gaal opgesteld op het WK in Qatar en de sluitpost viel allesbehalve door de mand. Uiteindelijk kon ook Noppert niet voorkomen dat Oranje uitgeschakeld werd tegen Argentinië in de kwartfinale.

Ajax kampt al sinds de dopingschorsing van André Onana met een keepersprobleem. Dat werd destijds opgelost met Maarten Stekelenburg. Vorig seizoen raakte de inmiddels veertigjarige doelman geblesseerd, waardoor Remko Pasveer op goal kwam te staan. De 39-jarige keeper verdiende met zijn uitstekende prestaties een plek in de WK-selectie, maar ook hij was de laatste weken niet in vorm. Beide doelmannen zijn bovendien op leeftijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!