Nieuws

Advocaat staat voor ADO-debuut: 'Spelers kijken hoe ver ze kunnen gaan'

Advocaat staat voor ADO-debuut: 'Spelers kijken hoe ver ze kunnen gaan'

11-12-2022 13:24

Dick Advocaat begint zondagmiddag aan de remontada van ADO Den Haag als hoofdtrainer. De 75-jarige leermeester staat nu een week voor de spelersgroep en heeft het naar zijn zin. 

ADO liet op 24 november nog Dirk Kuyt vertrekken na teleurstellende resultaten. ADO promoveerde het afgelopen seizoen bijna naar de Eredivisie, maar staat dit seizoen slechts zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie. Advocaat heeft de zware taak op zich genomen om nog wat van het seizoen te maken. "Op de trainingen gaat het om plezier", stelt Advocaat tegenover het Algemeen Dagblad. "De eerste week was best een beetje pittig en de intensiteit was hoog. De spelers kijken ook hoe ver ze bij mij kunnen gaan en dat spel is gewoon nog steeds leuk."

De Haagse club staat zondagmiddag voor een lastige taak: de ploeg gaat op bezoek bij nummer vier Almere City. ADO won dit seizoen al eens verrassend bij PEC Zwolle en zal weer op een dergelijke stunt hopen. Aan één ding moet Advocaat wel weer wennen. "Elke ochtend kwart voor zeven op, dat was altijd kwart voor negen. En de afgelopen tien dagen was het ook nog slecht weer, dus dat viel ook tegen."