Nieuws

Lahoz laat van zich horen na kaartenregen: 'Nog nooit zo'n wedstrijd geleid'

Lahoz laat van zich horen na kaartenregen: 'Nog nooit zo'n wedstrijd geleid'

11-12-2022 08:38
1

Antonio Mateu Lahoz heeft van zich laten horen na de veelbesproken kaartenregen tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Volgens de Spanjaard was het een 'oorlog' tussen beide landen.

Lahoz deelde maar liefst negentien gele kaarten uit en gaf Denzel Dumfries na afloop zelfs nog een rode kaart. Wellicht hadden dit er nog meer moeten zijn aangezien de scheidsrechter geen kaart gaf aan Lionel Messi na het wegslaan van de bal en Leandro Paredes die een bal hard in de dug-out schoot. Vanuit beide kampen werd geklaagd over de leidsman die een record vestigde met het uitdelen van kaarten.

Tegenover journalist Manolo Lama van het Spaanse COPE heeft Lahoz een reactie gegeven over de wedstrijd. "Ik heb met het team van Mateu kunnen spreken en ze vertelden me dat hij nog nooit een wedstrijd had geleid waarin de spelers hem niet hielpen. Waarin er zo'n oorlog was tussen beide reservebanken. Het was geen normale voetbalwedstrijd." Komende dinsdag neemt Argentinië het op tegen Kroatië in de halve finale van het WK.