Nieuws

Nijhuis valt collega Lahoz af: 'Gaf net zoveel gele kaarten als ik in drie jaar'

Nijhuis valt collega Lahoz af: 'Gaf net zoveel gele kaarten als ik in drie jaar'

10-12-2022 20:53

Bas Nijhuis heeft in gesprek met VoetbalPrimeur collega-arbiter Antonio Mateu Lahoz afgevallen naar aanleiding van zijn optreden tijdens Nederland - Argentinië. Nijhuis bekeek het duel door een Oranje-bril, maar plaatst zijn vraagtekens bij diverse beslissingen van de Spanjaard.

dubieuze beslissingen. "Normaal ben je neutraal als scheidsrechter, maar vandaag ben je supporter", zegt Nijhuis in een video-item tegen VP. "Nu weet ik eindelijk hoe supporters zich voelen als een scheidsrechter vervelend is", knipoogt de arbiter.

Nijhuis verwachtte voorafgaand aan het duel al dat Lahoz veel kaarten zou gaan geven. "Maar op een gegeven moment was alles geel. Dan had 'ie Messi ook geel moeten geven met die handsbal en dan gaat hij er gewoon met rood van af. Je kunt niet zeggen dat je de topspelers gaat sparen. Ik denk dat hij net zoveel kaarten heeft uitgedeeld als ik in drie seizoenen. Ik heb me toch een aantal keer wel geïrriteerd aan de scheidsrechter."

Over de uitschakeling van het Nederlands elftal is Nijhuis kort. "Het is wel heel zuur. Ook de manier waarop. Je denkt dat we ze gingen pakken. Ik dacht echt dat we het gingen maken, heel zuur."