Nieuws

Update: Sterling vliegt terug naar Qatar en kan kwartfinale van het WK halen

Update: Sterling vliegt terug naar Qatar en kan kwartfinale van het WK halen

08-12-2022 11:01 Laatste update: 11:00

Raheem Sterling hoopt donderdag terug te vliegen naar Qatar om zich weer bij de selectie van Engeland te voegen. De aanvaller van Chelsea zou de kwartfinale tegen Frankrijk nog kunnen halen.

Dat meldt The Guardian. Sterling keerde een aantal dagen geleden terug naar zijn thuisland wegens aanvankelijk nog onbekende redenen. Even later werd bekend dat er een gewapende overval in zijn huis had plaatsgevonden, waar zijn gezin bij betrokken was geraakt. Door de angst die er bij zijn gezin in was geslopen, besloot de Engels international dat hij er naartoe moest gaan.

Momenteel zou Sterling bezig zijn om de veiligheidsmaatregelen af te ronden. Wanneer dat is gelukt en zijn familie veilig is, keert de aanvaller terug naar Qatar. Bondscoach Gareth Southgate begrijpt de situatie van de international volledig, maar hoopt op zijn aanwezigheid in de kwartfinale tegen Frankrijk.

Sterling heeft nog een aantal dagen om zich eventueel voor te bereiden op het treffen met Les Bleus. Het duel staat aanstaande zaterdag om 20.00 op de planning.

Update: de Engelse nationale ploeg heeft donderdagochtend bevestigd dat Sterling onderweg naar Qatar is. Het huis van de aanvaller werd het afgelopen weekend beroofd en de Engelsman vloog terug om zijn kinderen op te vangen. Inmiddels is Sterling onderweg terug en kan de kwartfinale van zaterdag nog worden gehaald. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!