Nieuws

'Engelse spelers nemen maatregelen na overval bij huis van Sterling'

'Engelse spelers nemen maatregelen na overval bij huis van Sterling'

05-12-2022 12:27 Laatste update: 12:34

Na de overval op het huis bij Raheem Sterling willen de bekendere spelers van de nationale ploeg van Engeland geen risico nemen. Een groot deel van de selectie heeft daarom maatregelen op afstand genomen, weet The Telegraph te melden.

Het huis van Sterling werd zaterdag overvallen. Volgens een statement van de politie uit Surrey werd ruim drie ton aan sieraden en horloges gestolen. De Engelse selectie maakt zich zorgen nu ze in Qatar zijn en heeft daarom een aantal maatregelen genomen. De spelers hebben onder meer een paniekkamer in het eigen huis geïnstalleerd, laten bezorgingen op een ander adres afleveren en laten de werklui NDA's (non-disclosure agreement) tekenen.

De huizen van de spelers worden nu 24 uur per dag gemonitord. Overvallen bij profvoetballers wordt de laatste maanden een steeds groter probleem. Inmiddels spenderen voetballers met een bekende naam al snel een ton per jaar aan beveiliging. Sommige spelers huren persoonlijke bodyguards in voor familie wanneer zij weg van huis zijn vanwege grote toernooien. Ook worden vaak waakhonden ingezet. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!