Nieuws

Van Basten over bestrijden Messi: 'Zou er altijd 90 minuten iemand op zetten'

Van Basten over bestrijden Messi: 'Zou er altijd 90 minuten iemand op zetten'

06-12-2022 16:30

Marco van Basten is van mening dat Jurriën Timber vrijdagavond Lionel Messi moet verdedigen. Volgens de NOS-analist is de Ajacied een speler die het de Argentijnse superster lastig kan maken.

Van Basten ziet dat Messi enorm belangrijk is voor de nationale ploeg van Argentinië. "Je kunt er iemand negentig minuten op zetten. Wij hadden destijds Boulahrouz, die daartoe in staat was. Ik zou dat altijd doen", zegt de voormalig Oranje-international aan tafel bij de NOS. "Deze man is zo belangrijk: zonder Messi is Argentinië echt een stuk minder."

De NOS-analist ziet in Timber een verdediger die over deze kwaliteiten beschikt. "Misschien dat hij het zou kunnen, maar ik weet niet of hij zo snel en alert is. En aan de bal is hij ook heel belangrijk, dat gaat daar weer ten koste van. Als ik trainer was geweest en ik zou zo'n speler in mijn ploeg hebben, zou ik er serieus over nadenken."

Karim El Ahmadi deelt de mening van Van Basten. "Als één iemand het kan is het Timber. Maar stel dat Messi de bal ophaalt op het middenveld, dan heb je Timber voorin lopen, dus ik denk dat je het als team moet oplossen."