Opinie

Verbeek verbaasd door Van Gaal: 'Ik had mijn geld ingezet op onze 'Duitser''

Verbeek verbaasd door Van Gaal: 'Ik had mijn geld ingezet op onze 'Duitser''

21-11-2022 12:35 Laatste update: 12:38
1

Gertjan Verbeek heeft met verbazing gereageerd op de basisplaats waar Andries Noppert bij Oranje op afstevent. De voormalig sc Heerenveen-trainer had zijn geld vooraf op SC Freiburg-doelman Mark Flekken ingezet.

De verrassing is groot bij de huidig analist dat Noppert überhaupt mee mocht naar het WK in Qatar. "Ik was al verbaasd dat hij meeging", zegt Verbeek tegen de Leeuwarder Courant. "Ik had ingezet op onze 'Duitser' Flekken. Toch mooi voor Noppert en voor Heerenveen", vervolgt hij met een knipoog.

Of Louis van Gaal de juiste keuze maakt om voor de onervaren Fries te kiezen? "Je moet er bij zijn om er over te kunnen oordelen. Als je bij elkaar bent een paar dagen en hij maakt de beste indruk... Bijlow en hij zijn het beste in vorm. Pasveer niet. Bijlow heeft internationale ervaring en zich laten zien in de Europa League. Het is dus wel een verrassing dat het Noppert wordt, ja."

Vervolgens wordt het feit aangehaald dat de goalie pas voor zijn tweede wedstrijd voor meer dan dertigduizend mensen staat (Feyenoord- en Ajax-uit). "Dat klopt. Het is een gegeven. Je zult een keer de vuurdoop moeten hebben. Van Gaal heeft het volste vertrouwen. Als je kijkt naar de carrière van Van Gaal dan zie je wel dat hij altijd jonge jongens durft op te stellen. Het is wel iets 'Van Gaals'. Hij heeft de ervaring dat jongens die voor het eerst dingen doen, meteen goed spelen in de eerste wedstrijd."