Senegalese bondscoach Cissé: 'Kunnen ook zonder Mané boven onszelf uitstijgen'

20 november om 18:17

Oranje zal maandagmiddag om 17.00 uur het WK aftrappen tegen Senegal. De Senegalezen zijn de regerend Afrikaans kampioen en dus een alles behalve te onderschatten tegenstander. Ondanks het ontbreken van sterspeler Sadio Mané heeft bondscoach Aliou Cissé het volste vertrouwen in zijn spelers.

"De eerste wedstrijd op een groot toernooi is heel belangrijk", beseft Cissé op de persconferentie. "Natuurlijk hebben we met Nederland een zware tegenstander. Maar de wedstrijden die we in 2018 hebben gespeeld en de status van Afrikaans kampioen geven ons veel vertrouwen in onze mogelijkheden."

Het wegvallen van Mané betekende een enorme domper voor Senegal. "Het is heel erg zonde voor Sadio en de nationale ploeg. Maar we moeten denken aan de veiligheid en gezondheid van de spelers. Alle coaches bouwen hun team rond hun beste speler. Dat is ook voor ons het geval, dus het gemis is groot. We hopen dat hij snel herstelt. Maar we hebben een sterk team met jonge spelers, die ook zonder Mané een goede prestatie kunnen neerzetten. Spelers die boven zichzelf uit kunnen stijgen."

Ook bij Nederland zijn er nog wat onzekerheden. Het meespelen van Memphis Depay bijvoorbeeld, die nog steeds licht geblesseerd is. "Er is wel één groot verschil", benadrukt Cissé, die in 2002 als speler de kwartfinales haalde met zijn land. "Mané is er zeker niet bij en Depay is gewoon hier. Ik weet niet of hij gaat spelen en wat de bedoelingen zijn van Van Gaal, maar Nederland heeft veel andere goede aanvallers, zoals Gakpo en De Jong. Sowieso heeft Nederland geweldige spelers. Maar we moeten ons niet teveel met de tegenstander bezighouden. We focussen ons vooral op onszelf."