Nieuws

'Xavi wil af van Dest, ook Ter Stegen en De Jong lijken weg te mogen'

'Xavi wil af van Dest, ook Ter Stegen en De Jong lijken weg te mogen'

10-12-2021 11:06

Na de 3-0 afgang van FC Barcelona op bezoek bij Bayern München en daarmee gepaard gaande uitschakeling in de Champions League, wil trainer Xavi een grote schoonmaak binnen de selectie houden. Sergiño Dest staat op de nominatie om te vertrekken en zelfs topspelers als Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong mogen weg.  

Dat stellen diverse Spaanse media vast. Dat Samuel Umtiti, Philippe Coutinho en Luuk de Jong mogen vertrekken bij de Blaugranas is al langer een publiek geheim. Maar dat de club mogelijk afscheid wil nemen van Óscar Mingueza en Dest is nieuw. In de wedstrijd tegen Der Rekordmeister stond de Amerikaan als vleugelaanvaller opgesteld door de Spaanse coach. 'Dest groef zijn eigen graf in München. Hij kwam altijd te laat met druk zetten na balverlies. Xavi heeft de clubleiding groenlicht gegeven voor een transfer', schrijft de krant AS in niet misverstane woorden.  

Diairo Sport verzekert dat 'het idee is om in januari te beginnen met een schoonmaakoperatie waardoor minimaal vier of vijf spelers vertrekken'. De krant stipt aan dat de komst van Dani Alves niet los kan worden gezien van een mogelijke transfer voor Dest. Het dagblad noemt de ex-Ajacied ondanks zijn slechte prestatie in Duitsland 'een speler die aandacht trekt in de markt'.  

Daarnaast pakt AS uit met een nóg opvallender bericht. De 'vacas sagradas', vrij vertaald 'de heilige koeien', Ter Stegen en De Jong mogen ook vertrekken bij de club uit Catalonië. Dat de spelers in München volledig door het ijs zakte wordt hen sterk aangerekend, stelt ook El Mundo Deportivo vast.