Nieuws

'Haller best beoordeelde speler in groepsfase Champions League'

'Haller best beoordeelde speler in groepsfase Champions League'

10-12-2021 10:42 Laatste update: 10:45

Maar liefst drie teams wisten zes overwinningen te boeken in zes wedstrijden in de Champions League: Bayern München, Liverpool en Ajax. Sébastien Haller was het goudhaantje bij Ajax, door maar liefst tien treffers voor zijn rekening te nemen en dat bleef dan ook niet onopgemerkt in Frankrijk. Samen met Antony is de Ivoriaan de afvaardiging van de Nederlandse club in het Team van de Groepsfase.

Het gezaghebbende Franse medium L'Équipe stelde een Team van de Groepsfase op. De in Frankrijk geboren Ivoriaanse spits van de Amsterdammers werd het best beoordeeld met een 7,83. Een bijzondere prestatie van de boomlange aanvaller om zo'n hoge notering te krijgen. Normaliter is de Franse krant niet erg guitig met het uitdelen van hoge cijfers.  

Ook Antony is verkozen in het sterkste elftal. De Braziliaanse dribbelaar blonk meerdere malen uit gedurende de Champions League-groepsfase. Zo was de buitenspeler in het uitduel met Borussia Dortmund (1-3 zege voor de hoofdstedelingen) liefst driemaal de aangever bij de doelpunten. Dinsdag was hij in de met 4-2 gewonnen ontmoeting tegen Sporting Portugal nog goed voor een doelpunt en een assist. 

Bayern München is met vier spelers hofleverancier. De Beierse formatie maakte de meeste doelpunten in de groepsfase (22 stuks) en had met slechts drie tegentreffers de sterkste defensie. Lucas Hernández, Alphonso Davies, Leon Goretzka en Kingsley Coman zijn opgenomen in het team.  Manchester City-uitblinker João Cancelo en Paris Saint-Germain-aanvoerder Marquinhos staan in de verdediging. Marco Verratti staat opgesteld achter RB Leipzig-revelatie Christopher Nkunku. Gianluigi Donnarumma, afgelopen EK nog uitgeroepen tot beste speler, is de doelverdediger van het sterrenensemble.