Nieuws

Makkelie: 'Als Nederland niet zo ver mag komen, dan hoop ik dat wij ver komen'

Makkelie: 'Als Nederland niet zo ver mag komen, dan hoop ik dat wij ver komen'

18-11-2022 10:44

Ondanks dat het fataal kan zijn voor de WK-finale aspiraties van Danny Makkelie, hoopt de scheidsrechter dat Oranje ver komt in Qatar. Mocht dat niet zo zijn, dan houdt de leidsman graag de Nederlandse eer hoog op het WK.

Makkelie kijkt in ieder geval uit naar zijn eerste duel. "Van mij mag het nu wel beginnen", aldus de scheidsrechter tegenover het Algemeen Dagblad. "Een WK is altijd bijzonder. En voor mij is dit de eerste. Toen ik het hoorde, heb ik de champagnefles wel even ontkurkt. Ik ben hier supertrots op. Op het team ook, op wat we afgelopen vier jaar samen gepresteerd hebben. Nu komt het moment van de waarheid. We moeten het nu ook samen laten zien op grootste toneel."

Ook Makkelie hoopt dat Oranje ver komt op het WK. "Natuurlijk zou het prachtig zijn als Nederland de finale haalt. Ik ben ook Nederlander en ook chauvinistisch. Ik heb dat nog nooit meegemaakt, dus ik zou dat geweldig vinden. Maar ik zeg altijd: als Nederland niet zo ver mag komen, dan hoop ik dat wij ver komen. Dat wij de Nederlandse trots hoog kunnen houden."

Als Oranje ver komt, zal de scheidsrechter noodgedwongen zijn eigen ambities opzij moeten zetten. "Ik ben ook sportman. Je wil zover mogelijk komen. Maar je moet ook naar het grotere geheel kijken. Uiteindelijk zijn meer mensen blij als Nederland in de finale komt dan wanneer Team Makkelie dat komt."