Nieuws

Lofzang voor Pierie: 'Levert grote bijdrage aan ontwikkeling van medespelers'

Lofzang voor Pierie: 'Levert grote bijdrage aan ontwikkeling van medespelers'

18-11-2022 07:17
1

John Heitinga heeft lovende woorden over voor Kik Pierie. De verdediger van Jong Ajax heeft volgens zijn trainer een hele belangrijke rol in de ontwikkeling van de jeugdspelers.

Heitinga ontvangt veel kritiek op zijn keuze om Pierie op te stellen bij Jong Ajax. De 22-jarige Ajacied liet aan het begin van het seizoen weten wedstrijdritme op te willen doen om zich zodoende in de kijker te spelen bij eventuele geïnteresseerde clubs. Volgens veel Ajax-supporters staat hij de ontwikkeling van jeugdig talent in de weg.

De oefenmeester van Jong Ajax is het niet eens met deze gedachtegang. "We kijken ook naar de bijdrage die er geleverd wordt", doelt Heitinga op de ervaring van Pierie in gesprek met Ajax Showtime. "Je moet hier ook niet elke wedstrijd met grote nederlagen er vanaf gaan. Wat doet dat met de ontwikkeling en het zelfvertrouwen van een speler?"

De voormalig Oranje-international is van mening dat Pierie juist een belangrijke rol speelt bij Jong Ajax. "Ik vind dat we Kik tekortdoen", zegt de oefenmeester. "Wij als club vinden juist dat hij een hele grote bijdrage levert in de ontwikkeling van de spelers." Heitinga geeft wel toe dat andere jongens ook een kans gaan krijgen dit seizoen. "Wij, en Kik zelf ook, weten ook dat hij niet het hele jaar in Jong Ajax gaat spelen."