Transfernieuws

'Einde is nabij: Ajax-flop Ocampos gaat terugkeren naar Sevilla'

'Einde is nabij: Ajax-flop Ocampos gaat terugkeren naar Sevilla'

16-11-2022 11:01
2

Volgens AS bestaat er geen enkele twijfel meer over: het huwelijk tussen Ajax en Lucas Ocampos eindigt deze winter. De ontbinding van de huurovereenkomst 'nadert zijn voltooiing', weet de Spaanse krant.

In zijn eerste maanden in de Nederlandse hoofdstad kwam Ocampos slechts tot 114 minuten in Ajax 1. De Argentijnse international is ontevreden en zou graag willen terugkeren naar Sevilla. Met Jorge Sampaoli staat er inmiddels een andere coach voor de groep in Andalusië. De landgenoot van Ocampos volgde onlangs de ontslagen Julen Lopetegui op en wil maar wat graag samenwerken met de Ajax-huurling.

Afgelopen zomer maakte de aanvaller nog voor vier miljoen euro de tijdelijke oversteek naar de Nederlandse hoofdstad. Daarbij bedong Ajax een optie tot koop van naar verluidt zestien miljoen euro. AS merkt fijntjes op hoe bedroevend de situatie van Ocampos is: in de eerste drie wedstrijden van Sevilla van het huidige seizoen speelde hij meer (133 minuten) dan in de twintig duels die de Amsterdammers sinds zijn komst afwerkten.

Het gebrek aan speeltijd kostte Ocampos daarnaast een plek in de WK-selectie van Argentinië. 'Alles wijst erop dat de opdracht voor de volgende wintermarkt rond is en dat Ocampos terugkomt. De speler heeft de goedkeuring van Sampaoli', aldus AS.