Nieuws

Van Hanegem oppert Ajax-terugkeer Ziyech: 'Dat zou wel een goede keuze zijn'

Van Hanegem oppert Ajax-terugkeer Ziyech: 'Dat zou wel een goede keuze zijn'

15-11-2022 15:29
3

Als het aan Willem van Hanegem ligt, doet Ajax zijn best om Hakim Ziyech terug naar Amsterdam te halen. Dat laat de oud-Feyenoorder weten tegenover ESPN.

Van Hanegem zou coach Alfred Schreuder niet ontslaan. De oud-trainer herinnert zich het uitstekende begin bij Ajax. "Als ik het voor het zeggen had, dan zou ik het zo laten. Iedereen begint maar te zaniken. Wie moet Bergwijn stoppen? Hoorde ik ze zeggen. Die speelde ook heel goed. Ajax speelde ook heel goed bij vlagen."

"Nu is het helemaal niks en zou de trainer ineens weg moeten en moet er van alles gebeuren", verbaast Van Hanegem zich. "De spelers weten niet wat ze moeten doen. Dat is helemaal triest. Vanuit de spelersgroep. Hoe is dat in godsnaam mogelijk. Dat is toch te gek voor woorden. Dat ze niet weten wat ze moeten doen. Het zijn spelers die in de top spelen. Noem alles maar op. En dan niet weten wat ze moeten doen."

Ajax zag deze zomer de nodige spelers vertrekken. "Martínez is het grootste gemis. Die zit goed in mekaar en weet ook wat verdedigen is. Nu gaan ze bij Bassey alles in zijn schoenen schuiven. Je moet niet tegen die jongen zeggen: jij moet doorschuiven naar de middellijn. Daar liggen zijn kwaliteiten niet."

Van Hanegem denkt dat Ajax voor Ziyech moet gaan. "Dat zou wel een goede keus zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat je dat goed gezien hebt. Ik zou alles in werk stellen om Ziyech gewoon binnen te halen. Bergwijn weet ook wanneer hij in de zestien moet zijn. Dan heb je eenzelfde duo als toen", doelt De Kromme op de uitstekende wisselwerking tussen Ziyech en Quincy Promes destijds.

Bij VoetbalNieuws werd er ook al gesproken over een mogelijke terugkeer van Ziyech. Bekijk het item hier: