Nieuws

'De positie van Schreuder is houdbaar bij Ajax door overwinning van AZ'

'De positie van Schreuder is houdbaar bij Ajax door overwinning van AZ'

15-11-2022 10:00

Bij Ajax gelooft men nog in het behouden van Alfred Schreuder als hoofdtrainer. In Amsterdam is het crisis na drie keer puntenverlies op rij, maar de overwinning van AZ op PSV geeft de clubleiding nog enig houvast. 

In Kick-off de podcast bespreekt Ajax-watcher Mike Verweij de situatie in de hoofdstad. Na een nederlaag tegen PSV en gelijke spelen tegen Vitesse en FC Emmen is die op zijn zachtst gezegd niet goed. "Volgens Ajax is zijn positie houdbaar", zegt Verweij echter. "Dat heeft denk ik ook heel erg te maken met de uitslag van PSV-AZ, omdat dat voor rust heeft gezorgd. Als je puur naar het voetbal kijkt, is er heel erg veel aan de hand aan in Amsterdam."

In Eindhoven is de situatie een stuk prettiger, tóch staat Ajax boven PSV. "Ajax speelt slecht en beleeft de slechtste crisis in vijf jaar tijd en tóch staan ze boven PSV in de winterstop. Eigenlijk is dat krankzinnig. In Eindhoven is het rustig, terwijl het in Amsterdam chaos is."

Schreuder krijgt daardoor nog steeds de voordeel van de twijfel bij Ajax. Het vertrek van Erik ten Hag was dan ook niet makkelijk op te vangen, stelt Verweij. "Ze beseffen wel dat er na het vertrek van Erik ten Hag grote schoenen zijn om te vullen."