Breaking news

Feyenoord walst over Excelsior heen in Rotterdamse derby en is winterkampioen

13-11-2022 18:40 Laatste update: 19:03
6

Feyenoord heeft zondag gedaan wat het moest doen en heeft met Excelsior afgerekend in de Rotterdamse derby. De bezoekers kwamen brutaal op voorsprong, maar vervolgens stond er geen maat op Feyenoord in De Kuip. Na doelpunten van Sebastian Szymanski, Orkun Kökçü en Patrik Walemark boekte de ploeg van Arne Slot een 5-1 zege en is Feyenoord daarmee winterkampioen.

Slot koos voor Santiago Gimenez in de Rotterdamse derby en liet Danilo daarmee op de bank plaatsnemen. Excelsior was in de openingsfase niet onder de indruk en begon brutaal aan de wedstrijd. Na slechts vier minuten kwam Kenzo Goudmijn vrij te staan en schoot de middenvelder onberispelijk binnen. Feyenoord had niet veel tijd nodig om die klap boven te komen. Na elf minuten spelen haalde Szymanski waanzinnig uit en stond de 1-1 op het scorebord.

Feyenoord mocht na ruim een kwartier aanleggen voor een vrije trap. Door enkele opstootjes en andere arbitrale beslissingen duurde het een aantal minuten voordat Kökçü mocht aanleggen, maar zijn vrije trap werd van richting veranderd en belandde in het doel. Feyenoord was dominant, hoewel moet worden gezegd dat Excelsior het prima deed in het hol van de leeuw. De thuisploeg ging rusten met een stand van 2-1.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig en begon de ploeg van Slot de voorsprong uit te breiden. In het begin van de tweede helft tekende Szymanski met zijn tweede treffer voor de 3-1. Na ruim een uur spelen gooide Kökçü met zijn tweede treffer de wedstrijd op slot. Een kwartier voor tijd was Walemark voor het eerst sinds begin augustus trefzeker en stond de 5-1 op het bord.

Door de ruime overwinning werkt Feyenoord aan het doelsaldo en wordt de ploeg voor de tweede keer in deze eeuw winterkampioen. De voorsprong op concurrenten Ajax en PSV, die dit weekend beide punten lieten liggen, loopt op naar drie punten. Excelsior is na de nederlaag op plek dertien te vinden.