Breaking news

Ajax wint voor de derde keer op rij niet in Eredivisie, gelijk in en tegen Emmen

12-11-2022 20:38 Laatste update: 20:59
6

Het is Ajax voor de derde keer op rij niet gelukt te winnen in de Eredivisie. Na de nederlaag tegen PSV (1-2) en het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) kwamen de Amsterdammers zaterdagavond niet verder dan 3-3 op bezoek bij FC Emmen.

Al na zes minuten kwam Ajax op achterstand. Jeroen Veldmate plaatste een vrije bal vanaf een meter of twintig piekfijn in de rechterbovenhoek. Lang konden de Drenten er echter niet van genieten, want twee minuten later zorgde Kenneth Taylor voor de gelijkmaker. Doelman Micky van der Hart kreeg zijn hand nog tegen het schot van de Oranje-international, maar redden deed hij niet. Emmen kon daarna wederom op voorsprong komen, maar de vogelvrije Miguel Araujo werkte een voorzet vanuit een vrije trap tegen de paal.

Even later was het andere kant weer Taylor die doel trof, deze keer met het hoofd. Een voorzet van Dusan Tadic werd door de middenvelder in de verre hoek geknikt. Ajax zette aan en kwam via een verwoestende uithaal van Steven Bergwijn nog binnen het halve uur op 1-3. In de slotfase van de eerste helft was Richairo Zivkovic nog dichtbij een aansluitingstreffer voor Emmen, maar Calvin Bassey en Remko Pasveer lagen in twee instanties in de weg.

Schreuder moest in de rust toezien hoe Bassey geblesseerd uitviel. Daley Blind was zijn logische vervanger. Ook Brian Brobbey ging naar de kant. Mohammed Kudus kwam voor de spits binnen de lijnen.

Emmen begon scherp aan de tweede helft, en dat viel niet over de regerend landskampioen te zeggen. De mannen van Dick Lukkien kwamen dan ook verdiend op 2-3, toen Zivkovic een voorzet van Bernadou van dichtbij binnen volleerde. Er ontstond een fase met kansen over en weer, waarin het leek alsof sommige Ajacieden al met hun hoofd in Qatar zaten. Kenneth Taylor viel geblesseerd uit en ook Steven Bergwijn moest een aantal ferme tikken incasseren.

Emmen werd alsmaar beter en speelde Ajax achteruit. Een voorzet van Ahmed El Messaoudi ging in de 85ste minuut aan alles en iedereen voorbij, waardoor de bal in de verre hoek zeilde.

Zo verzuimt Ajax wederom te winnen in de Eredivisie en kunnen concurrenten PSV en Feyenoord het gat later dit weekend vergroten tot drie punten.