Tottenham wint in spektakel van Leeds; Liverpool makkelijk langs Southampton

12-11-2022 18:10 Laatste update: 18:19

De sterren van Liverpool en Tottenham Hotspur kunnen met een goed gevoel richting het WK. Beide ploegen wonnen zaterdagmiddag in hun laatste wedstrijd van het jaar. Liverpool won met 3-1 van Southampton. De Spurs gingen in een waar spektakel op het nippertje voorbij Leeds United: 4-3.

Liverpool - Southampton: 3-1
Liverpool begon uiterst matig aan de competitie, maar krabbelt langzamerhand weer omhoog in de Premier League. Andy Robertson was met twee assists belangrijk voor zijn ploeg, dat al na zes minuten op voorsprong kwam door een doelpunt van Roberto Firmino. Lang konden The Reds echter niet genieten, want amper drie minuten later lag de bal in het eigen net. Ché Adams maakte gelijk. Voor rust werd de zege echter al enigszins veiliggesteld. Darwin Núñez scoorde tweemaal en zette zo een comfortabele 3-1 ruststand op het scorebord, die in de tweede helft eenvoudig werd verdedigd.

Tottenham Hotspur - Leeds United: 4-3
Eenvoudig was de driepunter van Tottenham thuis tegen het Leeds van Pascal Struijk en Crysencio Summerville zeker niet. Lang leek het erop dat de ploeg van manager Antonio Conte dure punten zou gaan verspelen in de strijd om de bovenste plekken. Summerville zette zijn ploeg na tien minuten op voorsprong en scoorde daarmee voor de derde keer op rij in de competitie.

Harry Kane deed een kwartier later echter wat men van hem verwacht: scoren, maar Rodrigo Moreno zorgde vlak voor rust weer voor een 1-2 tussenstand. Tottenham drong in de tweede helft aan, waarin maar liefst vier doelpunten vielen. Eén voor Leeds, dat in de slotfase nog met tien man kwam te staan, en drie voor de Spurs. Eindstand: een spectaculaire 4-3 zege voor de thuisploeg.

Tottenham Hotspur blijft daardoor op de derde plaats in de Premier League staan, maar kan later op de zondag nog worden ingehaald door Newcastle United. Leeds United is terug te vinden op plaats veertien.