Opinie

'Ajax moet hem verkopen en gaat dan het elftal op twee of drie plekken versterken'

'Ajax moet hem verkopen en gaat dan het elftal op twee of drie plekken versterken'

12-11-2022 13:21
6

Ajax gaat tijden de winterstop de transfermarkt op, denkt Mike Verweij van De Telegraaf. Volgens de journalist gaan de Amsterdammers zich flink versterken.

Afgelopen zomer raakte Ajax met Antony, Lisandro Martínez, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch, Perr Schuurs en Nicolás Tagliafico een hoop belangrijke spelers kwijt. Daar speelden de Amsterdammers op in met het halen van Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Brian Brobbey, Owen Wijndal, Ahmetcan Kaplan, Francisco Conceição, Jorge Sánchez, Lucas Ocampos, Lorenzo Lucca en Florian Grillitsch.

Een hoop inkomende versterkingen, maar dat is volgens Verweij niet genoeg gebleken. "Ajax gaat proberen zich te versterken. Ik denk dat het heel verstandig zou zijn om Edson Álvarez, die heel duidelijk met zijn hoofd niet meer bij Ajax is, in de winter te verkopen. Daar komen clubs voor en dat geld kun je dan aanwenden om dit elftal op twee, drie of misschien wel vier plekken te versterken", begint de journalist in de Kick-Off podcast van de ochtendkrant.

Álvarez maakte het afgelopen weekend tegen PSV een overspannen indruk. "Volgens mij is het een enorme beuk geweest dat hij niet op de laatste dag van de zomerse transferwindow naar Chelsea mocht. Dat zie je volgens mij terug in zijn spel. Dan is wellicht er maar één oplossing: een goede prijs krijgen, strik erom en vervangers halen."

Ondanks de opties met Blind, Bassey en Kaplan denkt de verslaggever van De Telegraaf dat 'een linker centrale verdediger geen overbodige luxe is'. "Is het niet vóór Bassey, dan is het achter Bassey. Je hebt daar niet veel smaken. Daley Blind zou er kunnen spelen, maar dat is al een paar keer niet helemaal goed gegaan. Ik denk ook dat er een extra middenvelder en een extra aanvaller zullen komen.”