Nieuws

Driessen: 'Die beslissing is achteraf gezien door Schreuder te vroeg genomen'

Driessen: 'Die beslissing is achteraf gezien door Schreuder te vroeg genomen'

12-11-2022 09:26
7

Valentijn Driessen stelt dat Ajax Daley Blind nodig heeft achterin. Volgens de Journalist van De Telegraaf is de gepasseerde verdediger onmisbaar als je kijkt naar zijn spel aan de bal en passing van achter uit.

Blind moest de afgelopen drie wedstrijden vanaf de bank beginnen wegens zijn tegenvallende spel. Echter stelt Driessen in de Kick-off podcast dat het onterecht is dat Blind de kop van jut is geworden in Amsterdam. "Wat mij heel erg frappeerde was in Glasgow. Blind die liep warm en ineens stond Devyne Rensch langs de zijlijn om in te vallen als linksback. Ja, dan kan ik me voorstellen dat Blind daar vreselijk pist over is. Zo ga je niet met zo’n speler om." Volgens de journalist is Blind onmisbaar bij Ajax. "Blind kan altijd een goede rol vertolken aan de bal. Hij heeft de ideeën , hij heeft de passing en hij heeft de klik met Tadić. Natuurlijk ging het slecht, maar met Bassey gaat het niet beter. Wat dat betreft is die beslissing achteraf gezien door Schreuder te vroeg genomen. Hij heeft hem gewoon nodig."

Driessen stelt dat er achterin de nodige versterking moet komen. "Als je niet meer voor Daley Blind wil kiezen, dan zou je een vervanger voor Blind moeten hebben. Die beslissing heeft hij nu genomen. Het zou heel raar zijn om daar nog op terug te komen, wat ik hem overigens wel zie doen. Je moet meer opbouw hebben van achter uit, er is helemaal geen opbouw meer."