Nieuws

Berghuis als een blok achter Schreuder: 'Dan moet je hem op de kin incasseren'

Berghuis als een blok achter Schreuder: 'Dan moet je hem op de kin incasseren'

11-11-2022 08:59

Steven Berghuis schaart zich nog altijd achter de onder vuur liggende Alfred Schreuder. Volgens de Oranje-international is hij niet de enige: de hele selectie neemt het op voor de Ajax-trainer.

Door de tegenvallende resultaten, soms moeilijk behapbare keuzes in de opstelling en de opmerkelijke media-optredens beleeft Schreuder een moeilijke tijd bij Ajax. Toch kan de oefenmeester rekenen op het vertrouwen van uit de selectie.

"We kijken allemaal goed tegen hem aan", begint Berghuis in gesprek met De Telegraaf. "We zijn natuurlijk ook nog niet zo lang met elkaar bezig. We komen naar de club om beter te worden en dat begint echt bij jezelf. Ik hoor de kritiek natuurlijk en dat begrijp ik ook. Je weet dat het zo gaat in de voetballerij. Je moet gewoon een grote jongen zijn denk ik. We voetballen bij Ajax, dus dan moet je deze kritiek incasseren op de kin."

De aanvallende middenvelder van Ajax is ook niet blind geweest voor de transformatie die zijn elftal heeft moeten ondergaan. Afgelopen zomer was dan ook een tijd van komen en gaan van spelers, wat ook zijn invloed heeft gehad op het team. "Vorig jaar waren Remko Pasveer en ik de ene nieuwe spelers, maar dat zijn er nu natuurlijk een heel stuk meer. Het elftal bleef alles behalve intact en dat zou denk ik ook wel een reden kunnen zijn voor ons mindere spel."

Ajax speelt zaterdagavond zijn laatste wedstrijd voor de WK-stop. De Amsterdammers gaan op bezoek bij laagvlieger FC Emmen.