Nieuws

'Het spel van Ajax zal PSV wel liggen, ze zullen daar niet blind gaan aanvallen'

'Het spel van Ajax zal PSV wel liggen, ze zullen daar niet blind gaan aanvallen'

06-11-2022 09:16
1

Kees Kwakman en Arnold Bruggink denken dat PSV zondagmiddag als lichte favoriet naar de Johan Cruijff ArenA afreist. Volgens de twee analisten verkeren de Eindhovenaren in een betere vorm en zal het spel van Ajax de bezoekers ook liggen. 

Bruggink en Kwakman laten zich uit tijdens de uitzending van De Eretribune op ESPN. "Het gevaar zit hem voorin, zowel bij Ajax als PSV. Als Luuk de Jong mee gaat doen en Noni Madueke voor het laatste halfuur, dan heeft PSV de zaken wel beter voor elkaar dan het geweest is. Ze zijn ook stabieler geworden", stelt Bruggink, die een geduldig PSV verwacht. "Je gaat toch kijken waar Ajax kwetsbaar is. PSV gaat echt niet blind aanvallen daar."

Kwakman denkt ook dat Ajax zich met het aanvallende spel en de hoog staande backs wel eens in de eigen voet kan schieten. "Het spel dat Ajax graag wil spelen, zal PSV wel liggen. Dat zagen we in de Johan Cruijff Schaal ook. Ajax is kwetsbaar op de momenten dat ze hoog druk zetten, ver voor de goal verdedigen en de bal snel terug willen hebben. En PSV, heel eerlijk, is gewoon het allerbest op de counter. Dat laten ze dit seizoen ook in kleinere wedstrijden zien. Dat is helemaal geen schande, ze hebben daar gewoon goede spelers voor", besluit Kwakman.