Nieuws

PSV-supportersvereniging hekelt kleine club 'fans': 'Kappen met die onzin!'

PSV-supportersvereniging hekelt kleine club 'fans': 'Kappen met die onzin!'

27-10-2022 15:53
1

De supportersvereniging van PSV heeft verbolgen gereageerd op de door de UEFA opgelegde straf. Veel mensen worden hard getroffen door de maatregel van de Europese voetbalbond. Tegelijkertijd wordt er hard uitgehaald naar het kleine clubje Brabantse fans die het voor de rest verpest.

De ongeregeldheden die PSV-fans veroorzaakten tijdens de uitwedstrijd tegen Arsenal kregen donderdag een vervelend staartje. De UEFA besloot PSV naast een boete een straf op te leggen: bij het volgende Europese uitduel - naar alle waarschijnlijkheid de cruciale wedstrijd tegen Bodø/Glimt - zijn geen aanhangers welkom. 'Met teleurstelling hebben wij kennisgenomen van de eis van de UEFA die aan PSV is gesteld', schrijft de supportersvereniging in een statement.

'Onze teleurstelling richt zich vooral op de korte termijn waarbinnen deze maatregel genomen wordt. Veel supporters hebben al reizen en wedstrijdkaartjes gekocht. Voor hun vooral komt deze maatregel hard aan', klinkt het. Toch is de supportersvereniging ook zelfkritisch: na diverse waarschuwingen van de UEFA 'kon er worden gewacht' op een dergelijke straf.

Gesteld wordt dat een kleine groep supporters het verpest voor de overige fans. 'Zo lang het gedrag niet wijzigt zullen wij getroffen worden door steeds strengere maatregelen van de UEFA. Wij hebben ons lot zelf in handen, blijven we accepteren dat ons plezier door een kleine groep verpest wordt? Of willen we daar wat aan doen? Voor nu de oproep aan iedereen die het aangaat: kappen met die onzin! Je verpest het voor ons allemaal, wij zijn er klaar mee én je steunt er de club niet mee!'