Nieuws

Conte 'woest' na beslissing van Makkelie: 'Als ik dit zie, word ik echt niet goed'

Conte 'woest' na beslissing van Makkelie: 'Als ik dit zie, word ik echt niet goed'

27-10-2022 08:04 Laatste update: 10:33

Danny Makkelie hoeft geen uitnodiging te verwachten voor de verjaardag van Antonio Conte. De Italiaanse oefenmeester is woedend op de Nederlandse arbiter, die een hoofdrol speelde tijdens de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Sporting Portugal.

Met nog dertig seconden op de klok maakte Harry Kane de bevrijdende 2-1 voor The Spurs, maar Makkelie keurde de goal op aanraden van de VAR af. Volgens de video-assistent was er een buitenspelgeval voordat de goal werd gemaakt. Dat leidde tot de nodige woede bij Conte, die zelfs nog de rode kaart kreeg.

"Deze beslissing is een grote schande", begint Conte zijn tirade op de persconferentie na afloop van het duel. "Ik zou graag willen zien of een echte topclub in een topwedstrijd deze goal ook afgekeurd ziet worden. Ik denk dat de VAR enorme schade aanricht. Ik ben echt woest over deze onterechte beslissing. Deze situatie kun je zo niet inschatten. Er is geen gerechtigheid in dit soort situaties. Als ik dit zie word ik echt niet goed."

De beslissing van Makkelie heeft grote invloed op de stand in Groep D. Door het gelijke spel gaan de Engelsen nog steeds aan kop, maar er is een gat van slechts twee punten met Olympique Marseille, de nummer vier uit de poule.