Geen overwintering in Champions League: Ajax thuis hard onderuit tegen Liverpool

26-10-2022 22:51 Laatste update: 22:57
7

Ajax is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd om punten te pakken in de Champions League. Ook in de eigen Johan Cruijff Arena verloren de Amsterdammers van Liverpool. Ondanks een sterk begin werd het ditmaal 0-3 na drie goals binnen tien minuten voor en na rust.

Ajax begon erg sterk aan het duel met Liverpool. Al in de tweede minuut kreeg Steven Berghuis een levensgrote mogelijkheid op de 1-0, maar de aanvallende middenvelder verzuimde te scoren en schoot op de paal. Daarna bleef Ajax lang de bovenliggende partij. Na een kwartier leverde dat twee schoten op van wederom Berghuis en Jorge Sánchez.

In de 35ste minuut kreeg Ajax wéér een levensgrote mogelijkheid. Tijdens een counter van de Amsterdammers kreeg Brian Brobbey de bal via de kluts mee, waarna hij Dusan Tadic perfect bediende. De aanvoerder schoot op goal, maar zag zijn schot geblokt worden. Vlak voor rust zette Liverpool aan. Uit een counter leverde Jordan Henderson een geweldige assist op de treffer van Mohamed Salah, die de bal achter de verkeerd gepositioneerde Remko Pasveer schoot. Twee minuten later moest Darwin Nunez er 0-2 van maken, maar de Uruguayaanse spits schoot op de paal na een perfecte aanval van The Reds.

De tweede helft kwam Ajax allesbehalve goed uit de kleedkamer. In de 49ste minuut kon Nunez raakkoppen uit een corner na zwak verdedigen van Sánchez. Nog geen vier minuten later maakte Harvey Elliott er al 0-3 van. De Engelsman werd weggestuurd door Salah en schoot uit een moeilijke hoek raak. Trainer Alfred Schreuder probeerde daarna het tij nog te keren door Mohammed Kudus en Owen Wijndal in te brengen, maar het bleek tevergeefs. De Amsterdammers konden geen vuist meer maken. Het duel bloedde dood en het bleef uiteindelijk bij 0-3.

Door de nederlaag is de kans op overwintering in de Champions League definitief verkeken. Tegen Rangers FC moeten de Amsterdammers een plekje in de Europa League gaan veiligstellen.