Inter schiet Barça Europa League in, Brugge verliest mede dankzij Lang

26-10-2022 20:33

Internazionale heeft zich woensdagavond dankzij een 4-0 zege op Viktoria Plzen verzekerd van de volgende ronde van de Champions League. FC Barcelona moet daardoor genoegen nemen met de Europa League. Het al geplaatste Club Brugge verloor met 0-4 van FC Porto, dat daardoor goede zaken deed in de groep met Atlético Madrid en Bayer Leverkusen.

Internazionale-Viktoria Plzen
Inter moest woensdagavond winnen om zeker te zijn van plaatsing voor de volgende ronde van het miljardenbal. Dat deden de Italianen uiteindelijk zonder al te veel moeite. In de 35ste minuut opende Henrikh Mkhitaryan de score op aangeven van Alessandro Bastoni, waarna Edin Dzeko er zeven minuten later al 2-0 van maakte na een assist van Frederico Dimarco.

In de tweede helft ging Inter vrolijk verder met scoren. In de 66ste minuut maakte Edin Dzeko zijn tweede van de avond. De Bosniër maakte zijn 28ste Champions League-treffer en klom zo over Luis Suarez en Rivaldo heen. In de absolute slotfase deed ook de ingevallen Romelu Lukaku een duit in het zakje. De Belg bepaalde in de 87 minuut op aangeven van Joaquin Correa de eindstand op 4-0.

Club Brugge-FC Porto
De Bruggelingen wonnen hun eerste vier groepsduels en kregen geen één doelpunt tegen. Daar was in het Jan Breydelstadion weinig van te merken. Met Noa Lang in de basis verloor de Belgische topclub met duidelijke cijfers. In de eerste helft zette Mehdi Taremi Porto op voorsprong.

Daarna konden Hans Vanaken en Lang vanaf de stip gelijkmaken. Eerstgenoemde miste vanaf de stip, waarna de penalty opnieuw moest worden genomen. Ook Lang verzilverde de kans vervolgens niet. Vervolgens scoorde Porto nog via Evanilson, Stephen Eustaquio en wederom Taremi, waardoor het uiteindelijk 0-4 werd voor FC Porto.