Nieuws

Ars legt Ultee-ontslag uit: 'Dan kun je pleister er het beste snel vanaf trekken'

Ars legt Ultee-ontslag uit: 'Dan kun je pleister er het beste snel vanaf trekken'

26-10-2022 14:02

Sjoerd Ars heeft opheldering gegeven over het razendsnelle ontslag van Sjors Ultee eerder dit seizoen. Volgens de technisch directeur van Fortuna Sittard zat het congé van de 35-jarige Utrechter er al langer aan te komen.

Na drie Eredivisie-nederlagen in evenzoveel duels werd Ultee door Ars de wacht aangezegd. "Het was eigenlijk een optelsom van het traject dat we de afgelopen jaren doorlopen hebben", zegt Ars in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. "Vorig jaar hebben we moeilijke momenten gekend en samen veel gesprekken met elkaar gevoerd, onder meer over dingen waarvan wij beiden vonden dat ze beter konden. Met vereende krachten hebben we met zijn allen nog een topprestatie geleverd door erin te blijven."

Volgens de beleidsbepaler moesten onder meer tactische beslissingen, 'de energie' in het efltal en de 'overtuiging' in bepaalde wedstrijden beter. "Iedere trainer heeft zijn eigen kwaliteiten, maar dit waren wij dingen waarvan wij ontwikkeling wilden zien. Het werkte niet meer, de chemie was een beetje weg, dan kun je de pleister er het beste zo snel mogelijk vanaf trekken."

Inmiddels zwaait Julio Velázquez de scepter in Sittard en zijn de resultaten verbeterd. Fortuna Sittard is de laatste zes duels op rij ongeslagen en staat na elf duels op de elfde plaats met twaalf punten. Naar verluidt staat Ultee op zijn beurt op de nominatie om de nieuwe trainer van SC Cambuur te worden.