Nieuws

WK-deelname Varane op de tocht, verdediger verlaat in tranen het veld

WK-deelname Varane op de tocht, verdediger verlaat in tranen het veld

23-10-2022 07:24

Raphaël Varane is zaterdagavond geblesseerd uitgevallen bij Manchester United. De Fransman verliet in tranen het veld, waardoor er gevreesd wordt voor zijn WK-deelname in Qatar.

Varane probeerde Chelsea-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang te stoppen, maar ging na zijn actie direct naar de grond. Zijn reactie sprak boekdelen, aangezien de verdediger zijn tranen niet kon bedwingen. Een blessurebehandeling op het veld mocht niet baten. Varane verliet in tranen het veld, waardoor er waarschijnlijk een streep mag door zijn WK. Waar het eerst leek op een knieblessure blijkt het volgens een update van RMC SPORT te gaan om een hamstringblessure. De ernst en duur van de blessure zijn nog onbekend.

Voor bondscoach Didier Deschamps zou het de volgende steunpilaar zijn die geblesseerd raakt in aanloop naar het WK. De Fransman zag eerder N’Golo Kante al afhaken met een hamstringblessure. Daarnaast zijn Paul Pogba (knieblessure) en Presnel Kimpembe (hamstringblessure) al enige tijd afwezig, waardoor zij naar alle waarschijnlijkheid ook niet mee zullen gaan naar Qatar.