Onbegrip overheerst na uitblijven Fortuna-penalty: 'Ik moet uitkijken wat ik zeg'

16-10-2022 12:13

In navolging van ploeggenoot Mats Seuntjens is ook George Cox leeggelopen over het optreden van arbiter Joey Kooij. De scheidsrechter besloot Fortuna Sittard zaterdag in de blessuretijd van het duel met RKC Waalwijk (0-0) geen strafschop toe te kennen, waardoor de 24-jarige Engelsman na afloop van de wedstrijd flink geïrriteerd was.

In de blessuretijd werd Kooij door de VAR naar het scherm langs het veld geroepen om zich te buigen over een eventuele overtreding op Burak Yilmaz. "Ik heb de beelden niet teruggezien, maar andere jongens in de kleedkamer waren luid en duidelijk", zegt Cox tegen Voetbal International.

De verdediger vond het onbegrijpelijk dat de bal niet op de stip ging. "Ik zag wat er gebeurde. Hij werd overduidelijk aan zijn shirt getrokken. De VAR vond het kennelijk genoeg voor een strafschop, anders had de scheidsrechter niet op het schermpje hoeven te kijken.

Cox heeft überhaupt geen hoge pet op en stelt dat Fortuna al 'verschillende keren' gedoe met hem heeft gehad. "Het is altijd wat. Hij is… Ik moet uitkijken wat ik zeg. Hij is dol op kaarten uitdelen, dat sowieso", aldus de wingback.