Nieuws

Deschamps verdedigt Mbappé: 'Wat de media over hem zegt is ver van de realiteit'

Deschamps verdedigt Mbappé: 'Wat de media over hem zegt is ver van de realiteit'

16-10-2022 09:06 Laatste update: 09:22

Didier Deschamps is tegenover Canal+ ingegaan op de berichtgeving rondom Kylian Mbappé. De Franse aanvaller zou willen vertrekken uit Parijs, maar volgens de Franse bondscoach zit de media ver naast de waarheid.

Mbappé stond afgelopen week meermaals in de schijnwerpers, alleen niet voor zijn prestaties op het veld. De aanvaller zou willen vertrekken uit Parijs aangezien Paris Saint-Germain gemaakte afspraken rondom tactiek en spelersbeleid niet na komt. Daarnaast zou PSG tussen 2018 en 2022 een digitale strijd hebben gevoerd om de naam van Mbappé op social media zwart te maken. Volgens Deschamps klopt er allemaal niets van. "Kylian is Kylian. Wat hij ook op het veld of buiten het veld doet, we praten veel over hem. Het is niets negatiefs, gezien wat hij doet is het logisch dat we over hem praten. Helaas denken er tegenwoordig veel mensen dat ze de waarheid weten, maar het is ver van de realiteit."

Deschamps maakt op negen november zijn selectie voor het WK in Qatar bekend. Het moet heel gek lopen als Mbappé geen deel uit maakt van de Franse selectie. Vier jaar geleden wonnen de Fransen het WK in Rusland. Echter moet de bondscoach het dit jaar stellen zonder twee sterkhouders. N’Golo Kanté en Paul Pogba zijn momenteel geblesseerd waardoor hun WK-deelname onmogelijk is.