Nieuws

Champions League-avond: welke wedstrijden zenden Ziggo en RTL 7 woensdag uit?

Champions League-avond: welke wedstrijden zenden Ziggo en RTL 7 woensdag uit?

12-10-2022 12:00

Woensdagavond staat er weer een bomvol Champions League-programma voor de deur, waarin onder andere Ajax in actie komt tegen SSC Napoli. Wie komen er nog meer in actie, hoe laat beginnen de duels en waar worden ze uitgezonden? Met VoetablNieuws heb je geen eigen agenda meer nodig.

Welke wedstrijden staan er op het programma?

Napoli en Ajax mogen woensdagavond direct het spits afbijten. Vanaf 18.45 is te zien hoe de Amsterdammers zich koste wat kost willen revancheren voor de oorwassing van een week eerder in de Johan Cruijff Arena. Het andere duel dat op dit tijdstip begint, is dat tussen Atlético Madrid en Club Brugge. Net als voor Ajax geldt dat de Madrilenen uit zijn op revanche: in Brugge werd het 2-0 voor de Belgen.

Om 21.00 gaan de overige zes wedstrijden los. In groep A, de groep van Ajax en Napoli, staat het duel tussen Rangers en Liverpool op het programma. Het duel dat Jürgen Klopp en zijn mannen moeten winnen, hoewel dat in tegenstelling tot vorig jaar dit seizoen nog alles behalve een zekerheid is gebleken. De andere wedstrijd in de groep van Atléti en Brugge is die tussen Bayer Leverkusen en FC Porto. De Duitsers zullen het moeten zonder doen zonder Nederlander Jeremie Frimpong, die een week eerder nog met rood van het veld werd gestuurd.

In groep C staat een ware kraker voor de deur. Het getergde FC Barcelona zal maar wat graag revanche willen nemen op Internazionale, de club waarvan een week eerder nog met 1-0 werd verloren in Italië. Bayern München zal zich wat minder zorgen maken. De Duitsers behaalden tot nu toe het maximale aantal punten en gaan op bezoek bij het lelijke eendje uit de groep: FC Viktoria Plzen.

Groep D wordt momenteel aangevoerd door Sporting Portugal, dat het in een thuiswedstrijd mag opnemen tegen nummer vier Olympique Marseille. De andere wedstrijd uit deze poule wordt uitgevochten tussen Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt. Een wedstrijd waar de Spurs wat meer vertrouwen in zullen hebben, aangezien de Duitsers dit weekend nog met 3-0 werden verslagen door Bundesliga-hekkensluiter VfL Bochum. 

Waar worden de duels uitgezonden?

Napoli - Ajax: RTL 7 / Ziggo Sport Voetbal (18.45)
Atlético Madrid - Club Brugge: Ziggo Sport (18.45)
Bayer Leverkusen - FC Porto: Ziggo Sport Tennis (21.00)
Rangers FC - Liverpool: Ziggo Sport Voetbal (21.00)
FC Barcelona - Internazionale: Ziggo Sport Golf (21.00)
FC Viktoria Plzen - FC Bayern München: Ziggo Sport Racing (21.00)
Tottenham Hotspur - Eintracht Frankfurt: Ziggo Sport Docu (21.00)

Voor de meest actuele informatie over waar wedstrijden in de Champions League worden uitgezonden kan je terecht op de tv-gids van voetbalvandaag.nl