Nieuws

'Iedereen is stil en strontchagrijnig bij Ajax, we hebben ons zó laten afmaken'

'Iedereen is stil en strontchagrijnig bij Ajax, we hebben ons zó laten afmaken'

11-10-2022 06:48

Davy Klaassen speelde tot dusver bijna 300 wedstrijden voor Ajax, maar de Nederlander bevond zich niet eerder in een situatie als deze bij de Amsterdamse club. De nummer twee van de Eredivisie verloor dit seizoen al vier keer en dat leidt tot frustratie bij de spelers. 

Klaassen bespreekt in gesprek met De Telegraaf de huidige situatie van Ajax en geeft toe dat de club door een moeilijke periode gaat. "En dan heb je er vanzelfsprekend ook minder zin in om de pers te woord te staan. Maar als oudere speler kan ik dat misschien beter doen dan de jongere jongens. Dan pak ik hem liever. Iedereen is stil en strontchagrijnig", stelt Klaassen na de afstraffing tegen Napoli (1-6). "Maar we zijn ook boos op onszelf dat we ons zó hebben laten afmaken. Het lekkere is wel dat vanwege het drukke schema de wedstrijden elkaar snel opvolgen, waardoor we verder moeten."

Volgens de middenvelder is niet alles kommer en kwel en kunnen de Amsterdammers alsnog een goed seizoen draaien. "Omdat we heel veel kwaliteit hebben. Maar we moeten wel in elk facet van het spel verbeteren en snel ook. We hebben nu al vier keer verloren en dat kan gewoon niet. Als het besef er nu nog niet is dat het beter moet, dan wordt het moeilijk."

De concurrentie op het middenveld is groot en dat betekent dat Klaassen niet vaak in de basis staat. De Nederlander betreurt de keuze van trainer Alfred Schreuder. "Hij kiest gewoon voor anderen, waar hij meer vertrouwen in heeft. En dat kan gewoon, hè. Een trainer stelt gewoon de elf spelers op die in zijn ogen de besten zijn. Ik vind dat ik moet spelen. Maar het zou ook raar zijn als ik dat niet zou vinden. Met zijn argumenten ben ik het niet eens. Maar dat zegt een speler die op de bank zit vaak", besluit Klaassen.