Nieuws

Dubbele gevoelens bij Huntelaar: 'Vind dat we te veel spelers zijn kwijtgeraakt'

Dubbele gevoelens bij Huntelaar: 'Vind dat we te veel spelers zijn kwijtgeraakt'

08-10-2022 07:24 Laatste update: 10:01

Klaas-Jan Huntelaar kijkt tevreden terug op de afgelopen transferperiode van Ajax. De rechterhand van technisch manager Gerry Hamstra stelt echter dat het vertrek van meerdere basisspelers in de toekomst voorkomen kan worden.

Ajax beleefde afgelopen zomer een knotsgekke transferperiode. Naast het vertrek van enkele basisspelers zoals Sébastien Haller, Antony en Lisandro Martínez, vertrokken er ook meerdere spelers transfervrij of voor een laag bedrag. De Telegraaf vraagt aan Huntelaar of de Amsterdammers niet te veel spelers hebben verkocht. "Normaal wil je dat er één of twee spelers weggaan. In dit geval de twee toptransfers (Antony en Martínez, red.). Maar er waren spelers transfervrij en er waren afspraken gemaakt mee te werken aan een transfer. Dat moeten we in de toekomst voorkomen."

Naast het vertrek van meerdere spelers werd er ook diep in de buidel getast. In totaal gaven de Amsterdammers 105 miljoen euro uit aan versterkingen. Echter staan enkel Calvin Bassey en Steven Bergwijn momenteel in de basis. "Dat is een momentopname. Het gaat ons er niet om hoeveel basisspelers wij hebben aangetrokken. Het gaat ons om de kwaliteit en de potentie van de selectie. Sommige spelers hebben wij ook niet gekocht met het idee dat ze gelijk basisspeler zouden zijn. Wij willen Europees overwinteren en kampioen worden. En we winnen de beker het liefst ook natuurlijk. Maar die andere twee prijzen hebben prioriteit. Die zijn de doelstelling en daar hebben wij een selectie op samengesteld."

Huntelaar stelt dat het team tijd nodig heeft om te presteren. "We hebben vertrouwen in de nieuwe spelers. Wij zijn overtuigd van de kwaliteiten van elke speler in deze selectie. Een deel staat aan het begin van hun loopbaan. Zij krijgen de tijd te groeien. Als je ziet wie en hoeveel er zijn vertrokken, kun je spreken van de opbouw van een nieuw team." Op de vraag of er sprake is van een crisis in Amsterdam na de behaalde resultaten de afgelopen weken antwoord Huntelaar gevat. "Wij hebben de laatste jaren de lat steeds hoger gelegd. Die druk maakt het ook mooi om bij Ajax te spelen en te werken. Wij streven naar het allerbeste."