Nieuws

Pasveer verrast vriend en vijand: 'Dat scenario bestaat bijna niet, zie je zelden'

Pasveer verrast vriend en vijand: 'Dat scenario bestaat bijna niet, zie je zelden'

27-09-2022 07:06

Kenneth Perez is onder de indruk van het carrièreverloop van Remko Pasveer. De ESPN-analist merkt op dat de Ajax-doelman op 38-jarige leeftijd nog het nodige bereikt.

Pasveer debuteerde tegen Polen in het Nederlands elftal, hield de nul en mocht ook tegen de Belgen onder de lat staan bij Oranje. Wederom hield de Ajacied de nul. Louis van Gaal gaf alvast prijs dat de sluitpost waarschijnlijk mee zal gaan naar het WK in Qatar. "Er zijn genoeg documentaires over voetballers, ik ben benieuwd naar de docu over Pasveer", aldus Perez bij Voetbalpraat van ESPN. "Hoe een voetbalcarrière een wending kan nemen..."

Perez had niet kunnen bedenken dat Pasveers dienstverband bij Ajax zo zou verlopen. "Toen hij bij Ajax kwam, dacht ik: hij wordt tweede of derde keeper." De doelman kwam binnen bij de Amsterdammers toen het André Onana en Maarten Stekelenburg al in de gelederen had. "Kom je daar, wordt de keeper betrapt op doping. Dan raakt Stekelenburg geblesseerd, ben je ineens eerste keeper bij Ajax. Nu is hij nagenoeg eerste keeper bij Nederland. Hij keept twee wedstrijden, gaat mee naar het WK en heeft een goede kans om daar eerste keeper te worden."

De ESPN-analist kijkt vol verbazing naar de ontwikkeling van Pasveer. "Dat scenario bestaat bijna niet, dat zie je zelden. Dat je ergens met een bepaalde verwachting naartoe gaat en dat het écht fantastisch wordt."