Nieuws

De Roon overtuigd over WK-kansen: 'Goede kans dat ik mee ga naar Qatar'

De Roon overtuigd over WK-kansen: 'Goede kans dat ik mee ga naar Qatar'

26-09-2022 21:57 Laatste update: 21:59

Martin de Roon speelde in het Nations League-duel tegen België een sterke wedstrijd. De verdedigende middenvelder lijkt een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal te hebben bemachtigd.

In de confrontatie met De Rode Duivels speelde De Roon een uitstekende wedstrijd. De middenvelder moest Kevin De Bruyne onder controle houden en slaagde daar aardig in. "Ik denk dat ik mijn taak goed heb uitgevoerd en ik denk dat ik aan de bal heb laten zien, dat ik het niveau aankan”, aldus De Roon in De Telegraaf. Over zijn WK-kansen is de speler van Atalanta Bergamo positief gestemd. "Daar heb ik een goed gevoel over. Als ik fit blijf en gewoon mijn wedstrijden blijf spelen bij Atalanta, dan is er een goede kans dat ik mee ga. Ik denk dat ik aan het Nederlands elftal wat kan toevoegen."

De Roon heeft op het middenveld voornamelijk concurrentie van Frenkie de Jong en Atalanta-ploeggenoot Teun Koopmeiners. Beide spelers moesten vroegtijdig bij het Nederland elftal vertrekken aangezien zij geblesseerd raakten in de ontmoeting met Polen donderdagavond.