Nieuws

Koundé overtuigd na gesprek met Xavi: 'Ik kon me meer vinden in zijn woorden'

Koundé overtuigd na gesprek met Xavi: 'Ik kon me meer vinden in zijn woorden'

19-09-2022 20:40 Laatste update: 22:28

Jules Koundé heeft toelichting gegeven over zijn keuze voor FC Barcelona in plaats van Chelsea. De Fransman gaf aan dat Barcelona-trainer Xavi Hernández een belangrijke rol speelde in zijn beslissing.

Koundé ruilde deze zomer Sevilla in voor Barcelona. De Franse verdediger zat tot het einde van de transferperiode niet bij de selectie, aangezien de Catalanen niet genoeg financiële middelen hadden om Koundé in te schrijven. Naast de interesse van Barcelona hengelde ook Chelsea naar zijn diensten. "Ik heb nog met Thomas Tuchel (voormalig manager bij Chelsea, red.) gesproken en ik merkte dat hij mij graag erbij wilde hebben, maar ik kon me meer vinden in de woorden van Xavi", vertelt Koundé tegenover L'Équipe.

De 23-jarige verdediger was overtuigd door Xavi nadat de trainer tekst en uitleg gaf over de manier waarop hij zijn ploeg wil laten spelen. "Hij vertelde dat mijn kwaliteiten en eigenschappen overeenkomen met de manier waarop hij met Barça wil spelen. En dat is van achteruit opbouwen, hoog druk zetten en met snelheid in de ploeg." Afgelopen seizoen kwam Xavi aan het roer na het vertrek van Ronald Koeman. Koundé zag met eigen ogen aan hoe de Spanjaard Barcelona weer op het juiste spoor kreeg. "We stonden halverwege het seizoen vijftien punten voor met Sevilla, maar nadat Xavi kwam veranderde alles. Ik wil nu deel uitmaken van deze nieuwe periode bij Barcelona."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!