Nieuws

FC Barcelona heeft groot nieuws: Jordi Cruijff is de nieuwe sportief directeur

FC Barcelona heeft groot nieuws: Jordi Cruijff is de nieuwe sportief directeur

16-09-2022 13:11

FC Barcelona heeft Jordi Cruijff benoemd tot sportief directeur van de club. Dat melden de Cataloniërs via de officiële kanalen.

De laatste jaren was Cruijff al werkzaam bij FC Barcelona. Bij de Spanjaarden was de oud-voetballer tussen 1993 en 1996 al eerder actief als speler. Uit het statement op de site van Barça blijkt dat de zoon van wijlen Johan Cruijff al per 1 juli het takenpakket als technisch directeur uitvoert.

Vanaf vrijdag is zijn rol officieel op papier bezegeld. Het wordt niet duidelijk voor hoeveel jaar Cruijff een contract getekend heeft bij de Blaugranas. Eerst ontfermde hij zich als directeur van het internationale gedeelte van de voetbalafdeling. In de twee meest recente transferperiodes vervulde Cruijff een sleutelrol in de totstandkoming van transfers als lid van de Sportcommissie.

In de zomerse transferwindow roerde Barcelona zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Er werden forse bedragen betaald om Raphinha (Leeds United), Robert Lewandowski (Bayern München) en Jules Koundé in te lijven. Daarnaast kwamen onder meer Franck Kessié en Andreas Christensen op transfervrije basis naar de topclub.