Guardiola: 'Op het moment dat Haaland scoorde dacht ik direct aan Johan Cruijff'

15 september om 06:49
Laatste update: 15 september om 06:51

De goal van Erling Haaland deed Pep Guardiola denken aan een legendarisch doelpunt van Johan Cruijff. De Nederlandse legende maakt na zijn overlijden nog steeds indruk op de Spaanse oefenmeester.

"Misschien weten de mensen die mij kennen hoe groot de invloed van Johan Cruijff is op mijn leven, als persoon, als mentor en als trainer", aldus Guardiola na afloop van de met 2-1 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund.

De Spaanse oefenmeester is erg onder de indruk van het doelpunt van zijn spits en dacht direct aan een memorabel moment. "Jaren geleden maakte Cruijff in Camp Nou een ongelooflijke goal tegen Atlético Madrid. Het was erg vergelijkbaar met die van vanavond van Haaland. Op het moment dat hij scoorde dacht ik: Johan Cruijff."

Naast de Nederlandse legende deed de goal Guardiola ook denken aan een Zweedse legende. "Ik herinner me dat mijn grote vriend Zlatan Ibrahimovic ook die gave heeft om met zijn been zo hoog te komen. Ik denk dat het zijn natuur is. Hij is elastisch, flexibel en kan de bal dan nog raken en in het doel werken."