Transfernieuws

Barcelona verlengt contract van wonderkind Gavi na maandenlange speculaties

Barcelona verlengt contract van wonderkind Gavi na maandenlange speculaties

14-09-2022 11:46 Laatste update: 12:18

FC Barcelona heeft het contract van groeibriljant Gavi tot 2026 verlengd. De Catalaanse club was lange tijd bezig met het contract van de achttienjarige speler en heeft overeenstemming bereikt met de middenvelder. 

Dat maakt Barcelona via de officiële kanalen bekend. Gavi arriveerde op zijn dertiende bij de club en ontwikkelde zich razendsnel. De middenvelder kwam in 2021 bij het eerste elftal van de Blaugranas en is inmiddels niet meer weg te denken uit de formatie van trainer Xavi Hernández. Het contract van Gavi liep oorspronkelijk door tot 2023, maar dat is nu met drie extra jaar verlengd. Gavi geldt als de grote concurrent van Frenkie de Jong, die de laatste tijd meer speeltijd krijgt van Xavi en onlangs ook scoorde voor de Catalanen.

De afkoopsom van het contract van Gavi ligt op één miljard euro, zoals clubs tegenwoordig wel vaker doen. De officiële ondertekening van het contract zal aanstaande donderdag plaatsvinden, laat Barça weten op de clubsite. Het evenement wordt tevens uitgezonden.