Interview

De Mos acht PSV favoriet voor topper: 'Daar zit de zwakte van Feyenoord'

De Mos acht PSV favoriet voor topper: 'Daar zit de zwakte van Feyenoord'

16-09-2022 16:00 Laatste update: 16:33

Aad de Mos verwacht dat de topper tussen PSV en Feyenoord uitmondt in een winstpartij voor de Eindhovenaren. Dat vertelt hij in een uitgebreid exclusief interview met VoetbalNieuws. De analist adviseert Ruud van Nistelrooij om Guus Til op te stellen en denkt dat dit een extreem belangrijke wedstrijd is voor PSV.

De kritieken zwellen aan bij PSV nadat plaatsing voor de Champions League werd misgelopen, bij FC Twente met 2-1 werd verloren én in eigen huis pas in extremis RKC Waalwijk werd verslagen. Toch predikt de oud-trainer van onder meer PSV en Ajax rust in Eindhoven. "Kijk wat zich afspeelde rondom Ten Hag bij United", zegt De Mos tegen VoetbalNieuws. "Niemand gaf er een cent voor tegen Liverpool. Toen had ik al het gevoel, als er een wedstrijd is om het om te draaien, is die het wel. Voor PSV is het idem dito."

De Mos voorspelt een 'boeiende wedstrijd'. "Het wordt gelijk belangrijk. Het is de vraag wie de tweede plaats gaat innemen achter Ajax. PSV wilde een wedstrijd uitgesteld zien tegen FC Volendam en die werd ook uitgesteld. Vervolgens bakten ze er niets van tegen de Rangers. Zij speelden wel gewoon een zware wedstrijd en ze wonnen. Het zit meestal tussen de oortjes. Wie scoort de eerste goal? Hoe is het met de vorm van de spelers? De scheidrechter die in één keer een rode kaart uitdeelt? Na tien minuten heb ik wel een gevoel welke kant het opgaat. Mijn gevoel zegt dat PSV gaat winnen", aldus De Mos.

'Wedstrijd die het verschil kan maken'

Toch denkt dat PSV Feyenoord niet op een beter moment had kunnen treffen. Juist nu het spel moeizamer oogt dan in de eerste weken van het seizoen. "Uit eigen ervaring weet ik dat wanneer het wat minder gaat, je aanhikt tegen de wedstrijd die het verschil gaat maken in jouw voordeel. Meestal is dat een wedstrijd tegen Ajax of Feyenoord en niet tegen RKC. Ik zou Guus Til op 10 opstellen. Ik heb zitten kijken naar de zwaktes en sterktes van Feyenoord. Dilrosun doet het heel goed, maar als je daar Sangaré tegenover zit, heb je geen enkel probleem."

De zwakte van Feyenoord zit in de omschakeling, stelt De Mos. "In de rug van Timber en Kökcü. Daar moet PSV een loper hebben. Als je één loper hebt in het Nederlandse voetbal is het Guus Til wel. Van Nistelrooij moet een keuze maken tussen Simons en Veerman." Desalniettemin is De Mos onder de indruk van de roerige transferzomer in Rotterdam-Zuid. "Feyenoord heeft erg goed ingekocht." De Mos noemt Arne Slot een 'innovatieve trainer'. "Je ziet bij hem dingen terug hoe voetbal op dit moment gespeeld moet worden. In verdedigend opzicht compact spelen daar schort het nog wel aan. Dat was natuurlijk een drama in de eerste helft tegen Lazio."