Nieuws

El Ghazi niet bezig met Oranje: 'Al gesprekken gehad met Marokkaanse bond'

El Ghazi niet bezig met Oranje: 'Al gesprekken gehad met Marokkaanse bond'

16-09-2022 12:41

Anwar El Ghazi speelde in zijn carrière twee interlands voor het Nederlands elftal, maar de aanwinst van PSV houdt zich naar eigen zeggen totaal niet bezig met Oranje. De vleugelaanvaller heeft zelfs gesprekken gehad met de Marokkaanse bond en overweegt een plek bij de Leeuwen van de Atlas

In gesprek met ESPN bekent El Ghazi niet meer bezig te zijn met het Nederlands elftal. De speler verdween lang geleden van de radar, maar probeert bij PSV weer in de schijnwerpers te staan. "Ik wist niet eens dat de selectie bekend werd gemaakt, dat zegt al genoeg. Ik wil gewoon voetballen en ben niet bezig met het nationale team. Laten we eerlijk zijn, ik heb lang niet gespeeld en ben totaal uit beeld. Na de wedstrijd tegen RKC heb ik vier dagen spierpijn gehad na tachtig minuten spelen. Laat mij maar eerst belangrijk zijn en lekker voetballen, dan zien we wel wat de toekomst brengt."

El Ghazi liet eerder weten niet geïnteresseerd te zijn in een oproep van het nationale elftal van Marokko, maar de vleugelspeler heeft inmiddels zijn mening flink bijgeschaafd, onder meer door gesprekken met de Marokkaanse bond en zijn ouders. "Dat is nog een heel goede vraag. Er zijn gesprekken geweest met Marokko en mijn ouders hebben ook gesprekken met mij gehad. Het ligt nog een beetje open nu. Ik ben nu volwassener en een stukje ouder. Ik kan niet zeggen: ik kies voor Marokko of Nederland, maar ik denk er wel over na", besluit El Ghazi.