Nieuws

KNVB presenteert WK-shirts: Nederlands elftal speelt in oranje en blauw

KNVB presenteert WK-shirts: Nederlands elftal speelt in oranje en blauw

15-09-2022 09:22 Laatste update: 09:50
1

De KNVB heeft de nieuwe WK-shirts van het Nederlands elftal gepresenteerd. Oranje speelt komende winter tijdens het WK in Qatar in het oranje en in het blauw.

De Oranje-internationals zijn erg positief over de nieuwe shirts en kijken ernaar uit om deze met trots te dragen. "Elke keer dat ik het shirt aantrek, zie ik als een kans om mooie dingen te bereiken. Niet alleen voor mezelf en voor het team, maar met name voor mijn land. Het blijft speciaal om dat als captain te mogen doen", aldus captain Virgil van Dijk.

'Shirtsponsor Nike haalde voor het thuisshirt inspiratie uit het Totaalvoetbal waarmee Nederland zichzelf in de jaren zeventig op de kaart zette. Het shirt staat symbool voor de creativiteit, de souplesse en de grensverleggende mentaliteit waarmee Nederland zowel succesvolle voetballers als wereldberoemde streetwear- en modevernieuwers heeft afgeleverd', schrijft de Nederlandse bond op de officiële site.

Het Nederlands elftal zal de nieuwe shirts deze maand voor het eerst gaan dragen. Tegen Polen speelt Oranje in het uitshirt, kort daarna nemen de Oranje-internationals het tegen België op in het thuisshirt.