Nieuws

Zware domper voor Vitesse: Dijks moet worden geopereerd en haakt af in Arnhem

Zware domper voor Vitesse: Dijks moet worden geopereerd en haakt af in Arnhem

13-09-2022 10:08

Slecht nieuws voor Vitesse en Mitchell Dijks: de verdediger heeft een knieblessure opgelopen en moet onder het mes. Het betekent dat de Arnhemmers voorlopig geen beroep kunnen doen op de ervaren Nederlander. 

Dat laat Vitesse weten via de officiële kanalen. De club spreekt van een afwezigheid van 'een paar weken' op vanwege de operatie die Dijks in Reinstate zal ondergaan. 'Dijks sloot afgelopen week aan bij de groepstraining, maar liep op de weg naar wedstrijdfitheid een blessure aan zijn knie op. Onderzoek heeft vervolgens uitgewezen dat een operatie nodig is, waardoor de ervaren linkspoot deze week onder het mes zal gaan in Rijnstate.', is te lezen op de website. 

Dijks zal dus niet zijn debuut maken voor Vitesse in het duel met FC Volendam, dat komende zaterdag op het menu staat. Na het komende weekend volgt wel een interlandbreak, waardoor Dijks wellicht niet veel wedstrijden hoeft te missen. Dijks was de laatste aanwinst van de afgelopen transferperiode en de afwezigheid van de speler is een groot gemis voor trainer Thomas Letsch. Volgens De Gelderlander wilde de Duitse oefenmeester Dijks snel inzetten. Vitesse staat na een slechte seizoensstart op een teleurstellende veertiende plaats.