Nieuws

Opvallend advies voor Van Gaal: 'Pasveer fantastisch, Noppert maakt indruk'

Opvallend advies voor Van Gaal: 'Pasveer fantastisch, Noppert maakt indruk'

11-09-2022 12:31

Als het aan Henk Timmer ligt, gaan Remko Pasveer en Andries Noppert mee naar het WK in Qatar. De oud-doelman van onder meer Feyenoord is vooral onder de indruk van de Ajax-sluitpost.

Louis van Gaal nam met Mark Flekken, Andries Noppert, Justin Bijlow, Jasper Cillessen en Remko Pasveer vijf doelmannen op in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Timmer is van mening dat Pasveer in ieder geval mee moet naar Qatar. "Hij doet het fantastisch", aldus de oud-doelman bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Hij speelt in de Champions League en hij speelt bij het beste team van Nederland. Dan zeg ik ja, hij kan zeker mee."

Ook sc Heerenveen-doelman Noppert maakt indruk. "Hij is ruim twee meter. Als zo'n gozer in het veld komt in de laatste minuut, dat maakt indruk." Timmer is het echter niet eens met de gedachtegang dat een lange doelman ook een goede penalty-pakker is. "Ik heb er best veel gepakt en ik ben niet twee meter. Een specialisme kun je het niet noemen. Acht van de tien linkspoten schiet links van de keeper, rechtspoten gaan makkelijker naar rechts. Als je daar vanuit gaat, ben je al een heel eind. De druk ligt altijd bij een speler, als keeper vond ik dat heerlijk. Het is geen hogere wiskunde."