Wedstrijdverslag

Wereldredding Pandur en wereldgoal Özkayup levert Fortuna één punt op tegen NEC

Wereldredding Pandur en wereldgoal Özkayup levert Fortuna één punt op tegen NEC

10-09-2022 18:26 Laatste update: 18:34

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij NEC Nijmegen. De thuisploeg was vooral in de eerste helft vele malen sterker, maar stuitte steeds op doelman Ivan Pandur, die een wereldpartij keepte. In de tweede helft was één geweldig schot van Fortuna niet voldoende voor de drie punten en kwam NEC in de absolute slotfase langszij. 

Julio Velazquez, de nieuwe trainer van Fortuna, mocht vanaf de tribune toekijken en begint na het duel officieel aan de klus. Aan de kant van Fortuna was Mats Seuntjens de opvallende aanwezige: de vedette begon op de bank. NEC begon veel sterket aan het duel en zette Fortuna meteen in de verdrukking. De overmacht van de thuisploeg was duidelijk en NEC kon al na enkele minuten op voorsprong komen, maar zowel Oussama Tannane als Mikkel Duelund wisten niet raak te koppen. Landry Dimata mocht het na een klein halfuur ook met het hoofd proberen, maar stuitte op uitblinker Pandur. 

Na ruim een half uur mocht Fortuna aanleggen voor een vrije trap en leek Burak Yilmaz wéér te scoren, maar Jasper Cillessen strekte zich en tikte de bal knap uit de bovenhoek. Vervolgens kwam Paul Gladon net tekort toen hij de bal voorlangs tikte. Beide ploegen gingen met de brilstand aan de thee en dat was, gezien de overmacht van NEC in het eerste half uur, een klein wonder te noemen.

In de tweede helft was de dominantie van NEC enigszins verdwenen en kon ook Fortuna zich melden bij het strafschopgebied van de tegenstander. Seuntjens verving in de tweede helft Iñigo Córdoba. Twintig minuten voor tijd kon Pandur zich weer onderscheiden door een kopbal van Iván Márquez uit de hoek te tikken. Fortuna kwam een kwartier voor tijd verrassend op voorsprong door invaller Oğuzhan Özyakup. De middenvelder schoot werkelijk fantastisch raak van afstand en liet Cillessen kansloos. 

Fortuna besloot na de openingstreffer het op een verdedigen te zetten en moest dat in de slotfase met tien man doen. Debutant Doğan Erdoğan pakte in tien minuten tijd twee gele kaarten en mocht vroegtijdig vertrekken. Na 95 minuten leek de storm voorbij, maar kwam NEC alsnog terecht langszij door een schot van Marques. Na bijna honderd minuten spelen was het hectische duel uitgespeeld en moeten beide ploegen het met één punt doen. Fortuna pakt daarmee het eerste punt van het seizoen en blijft laatste staan. NEC klimt door het punt naar de achtste plaats.