Nieuws

Van Bronckhorst vergelijkt Ajax met PSV: 'Doen al jaren mee met de grote teams'

Van Bronckhorst vergelijkt Ajax met PSV: 'Doen al jaren mee met de grote teams'

08-09-2022 07:04 Laatste update: 09:07
2

Giovanni van Bronckhorst was woensdagavond op de persconferentie onder de indruk na het duel met Ajax. De manager van Rangers FC speelde twee weken geleden nog tegen PSV en scheen zijn licht op het verschil tussen de twee Nederlandse clubs. 

Van Bronckhorst kwam als winnaar uit de bus in het tweeluik met PSV, maar begon woensdag in de groepsfase van de Champions League met een flinke nederlaag. "Tegen PSV haalden wij een hoger niveau, zeker in de uitwedstrijd", stelt Van Bronckhorst. "Het verschil met PSV is denk ik dat Ajax wat sneller drukzet, wat balvaardiger is, meer beweging heeft en ook een team is dat al jaren met de grote teams meedoet. Dat is een groot compliment aan Ajax", stelt de Nederlandse manager. 

"Dat verschil zag je vandaag ook", geeft Gio toe. "Het verschil in niveau en tempo wat mijn spelers niet gewend zijn. Dat heeft ons zeker in de eerste helft ook de wedstrijd gekost met drie goals in 35 minuten", besluit Van Bronckhorst. Ajax treedt dinsdag aan tegen Liverpool op Anfield, terwijl Rangers op Ibrox het sterke Napoli ontvangt.