Nieuws

Schreuder gaat in op Ihattaren-kwestie: Hij is druk in gesprek met de club

Schreuder gaat in op Ihattaren-kwestie: "Hij is druk in gesprek met de club"

06-09-2022 23:35

Alfred Schreuder heeft zich in aanloop naar het Champions League-duel met Rangers uitgelaten over onder meer de situatie rondom Mohamed Ihattaren. De Ajax-trainer vertelt waarom de creatieve linkspoot niet is ingeschreven voor het miljardenbal.

Volgens Schreuder betekent de afwezigheid van Ihattaren niet dat hij op weg is naar de uitgang. "Dat is helemaal niet de bedoeling dat we dat daarom gedaan hebben. De Champions League wordt in twee maanden gespeeld. Mo heeft al een week of zes niet meegetraind, dus eigenlijk is het een logische keuze. Hij is fysiek niet goed genoeg om te kunnen spelen", vertelt Schreuder tegenover RTL. "Hij is druk in gesprek met de club. Dat laat ik ook voor de clubleiding."

Schreuder vertelt ook dat hij niet blij is met de manier waarop zaken werden afgehandeld tijdens de transferperiode. "Zeker op het einde vond ik sommige dingen niet goed lopen, dus daar heb ik gewoon mijn mening over gegeven", vertelt de oefenmeester. "Dat was de situatie rondom Antony. Dat er niet getraind werd, vond ik niet goed. Dat irriteert op dat moment. Maar ik ben ook wel iemand die daar gauw weer overheen stapt, omdat ik wel tevreden ben met de spelers die we gekregen hebben."